Замисляли ли сте се каква е разликата между къща и дом? И дали всъщност такава съществува?
Ето и нашите мисли по темата..

Къща купуваме, следвайки мечтата си да имаме собствено място, в което да свием гнездо и то да бъде нашата крепост. След реализирането й, на нас се пада не леката задача да превърнем това място в ДОМ. Да му придадем идентичност, да му вдъхнем душа и да го направим любимо и предпочитано за нас и нашето семейство.
Понякога нещата, които превръщат къщата в истински дом, са специалните “елементи” или предмети. Например бурканчето с бисквитки на тезгяха у баба, което е винаги пълно. Или скъп подарък от специален човек, напомнящ ви за него всеки път, когато погледнете в тази посока. С наближаването на пролетта ни се иска все по-силно да вдигнем завесите и да пуснем топлите лъчи у дома. Вазите с ароматни пролетни цветя все по-често присъстват в интериора. Без значение какво обичате, важно е да напълните дома си с неща, които ви носят радост и спокойствие и ви карат да се чувствате добре в кожата си.

Как да придадем идентичност и да създадем уют в дома си?

Безспорно украсата е изключително важна, ако търсите ваше собствено пространство, в което да изразите личността си и да създадете усещане за уют и хармония във всяка стая. Намирането на комфорт и начини да направите ежедневието си по-леко и приятно винаги е било от съществено значение за поддържане на добро психическо и телесно здраве. Хората, които прекарват повече време у дома, обръщат много по-голямо внимание на всеки детайл, търсейки начини за ново оформление и декориране с цел създаване на по-приятна атмосфера.

Какви стилове да следваме в декорацията?

Свещите са подходящо допълнение за всеки интериорен стил. Запалени или загасени – те могат да се превърнат в основен елемент от дома. От друга страна техният аромат със сигурност влияе положително на настроението, подобрява психическото (дори физическото) благосъстояние и създава интимна атмосфера при практикуването на редица техники за самоусъвършенстване. С различни форми – квадратни, правоъгълни, цилиндрични или кръгли; всякакви размери – големи, по-големи, малки или по-малки; разнообразен “финиш” – рустика, гладки, лакирани, с кристали или барок; със или без опаковка, те могат да се превърнат в наистина луксозен елемент от декорацията на всеки дом. Разглеждането на различни модели и търсенето на подходящи решения може да бъде първата крачка към създаването на красиви композиции. Свещите могат да стоят самостоятелно или да се използват като допълнение, поставени до други предмети – картини, вази, малки лампи, книги, скулптури и т.н. Друг подходящ вариант е да изберете две или повече свещи с различни размери за оптимален баланс и хармония, които да сложите в съд от дърво, стъкло, мрамор или керамика.
За хората, които залагат на “по-дискретна” украса, препоръчваме модели в неутрални цветове, изцяло от восък или боядисани в светли нюанси. Те лесно могат да се превърнат в красиви орнаменти, придавайки неповторим шикозен щрих на дома. За тези, които държат на спокойствието и уюта, изборът на свещи с уникални форми и ярки цветни запазва стаята светла и оживена.

Какво усещане ни носят свещите?

С помощта на свещите във вашия дом ще царуват спокойствието и уюта. Запалете ги след релаксираща вана, по време на разкрасяващи процедури, медитация или йога, докато хапвате вкусна храна или се наслаждавате на питие с вашия партньор, четете любимата си книга, слушате музика, вечеряте с приятели или просто “изключвате” всичко случило се през деня от вашето подсъзнание и мисли.

Различни идеи и предложения може да намерите в раздела, озаглавен „Свещи за дома“. Специално създадени с много любов и всеотдайност за вашия ДОМ.