Свещите могат да бъдат направени с различни фитили: от хартия, коноп, памук или синтетични влакна. Много са факторите, които оказват влияние при избора на фитил. Основните сред тях са:

  • размера и формата на свещта,
  • желаното време за горене,
  • височината на пламъка,
  • разпръскването на аромата и т.н.

Ние в Евриком, базирайки се на дългогодишния си опит, вярваме, че най-добрият фитил за свещи е памучният. Нека сега ви разкажем защо смятаме така:

1. Памучните фитили горят чисто.
Ние не искаме нашите свещи да замърсяват дома ви като отделят химикали или сажди. И също така целим да ви помогнем да поддържате “зоната” около свещта чиста. И това е само една от причините да използваме памучни фитили. Памучните фитили произвеждат по-малко дим и сажди в сравнение с другите фитили – нещо изключително важно, особено ако имате алергия или сте чувствителни към определени фактори на околната среда.

2. Памучните фитили гарантират “постоянно” горене.
За нас е важно нашите клиенти да извлекат максимума от своите свещи. А доброто горене ще ви позволи да се наслаждавате на вашата свещ с часове. Памучните фитили горят равномерно и стабилно през цялото време. Това помага за предотвратяване на тунелиране и неравномерно топене на восъка, което би повлияло негативно както на свещта, така и на вашето настроение.

3. Памучните фитили са универсални и ефективни.
Едно от страхотните преимущества на памучния фитил е, че той е подходящ за различни восъци и се предлага в различни размери и дебелини. Тази “гъвкавост” го прави подходящ за разнообразни форми и размери свещи. Освен това памучните фитили са ефективни, защото горят при висока температура. Това от своя страна позволява по-добро разпръскване на вложения аромат. Към всичко казано дотук можем да прибавим и факта, че памучните фитили не се нуждаят от много поддръжка по време на горене.

4. Памучните фитили са екологични.
За нас е изключително важно съставките, които използваме, да са екологични – от восъчната смес до стъкления съд за многократна употреба. А памукът е естествен и възобновяем материал, което го прави по-устойчив вариант в сравнение с редица други фитили. Ние знаем, че трябва да вложим възможно най-добрите съставки в нашите свещи. Защото вие – нашите клиенти заслужавате най-доброто.