Антикомарните свещи съдържат активната съставка масло от цитронела. То се получава от стъблата и листата на многогодишна трева, наречена Cymbopogon nardus (Цейлонска цитронела). Маслото от цитронела е изцяло натурален продукт. Използва се за отблъскване на насекоми (вече повече от половин век, както отбелязва EPA), осигурявайки по-безопасна алтернатива на химическите репеленти. То е само репелент, а не инсектицид – не убива и не уврежда по друг начин насекомите. Ефективно е срещу множество вредители, включително, НО НЕ САМО, мухи, комари и кърлежи. Неговата отличителна миризма прогонва някои насекоми, като същевременно пречи на други да Ви нападнат.
Свещите, в които е вложено масло от цитронела, действат ефективно за отблъскване на комари и други насекоми, когато горят в непосредствена близост до тях. При нагряване във въздуха освобождават миризма. Тя действа като димна завеса, за да прикрие човешкия аромат от насекомите. За да могат свещите с цитронела да бъдат ефективен репелент срещу “нежелани летящи гости” при събитие на открито, те трябва да бъдат изгорени в и около периметъра на зоната, която трябва да бъде “свободна” от вредители. Също така е важно да запалите свещите и да поддържате горенето им през цялото време.
А най-хубавото от всичко е, че ползата е двойна. Получавате естествения ефект на репелент срещу насекоми + красотата на запалени свещи. На пазара има разнообразие от модели и съдове, които могат да бъдат поставени в композиция, създавайки красива атмосфера както у дома така и на открито. Не се притеснявайте да аранжирате повече свещи. Естественият лимонов аромат ви гарантира свежест в комбинация с ефективна защита.
Свещите, съдържащи масло от цитронела, работят чудесно като естествен вариант без химикали. Можете да създадете красива атмосфера за предстоящото събитие на открито, поставяйки ги навсякъде в градината, терасата или на двора.

Създайте комфорт за Вас и Вашите гости, като изберете някой от моделите, които предлагаме в нашият онлайн магазин.