Кога за последен път оставихте вашата половинка без дъх? Ако отговорът е “Ами, май мина доста време”, прочетете внимателно следващите редове. Със сигурност ще получите вдъхновение! Подготвили сме 16 предложения за романтична вечеря на свещи на различни места, които гарантирано ще накарат Вашия любим / любима да ахне.

1. В градината
Какъв по-добър начин да засвидетелствате любовта си пред вашия партньор от вечеря в градината? За наистина приказно изживяване сложете свещи, декоративни лампички и хартиени фенери да висят от дърветата наоколо. Всички те ще хвърлят топли отблясъци в нощното небе. Можете да украсите масата и с цветя – все пак сте в градината! Сложете ваза в центъра или разпръснете венчелистчета наоколо. Що се отнася до ястието – нека бъде леко и свежо, за да бъде в синхрон с естествената красота на природата.

2. До басейна
Създайте романтична атмосфера по време на вашата почивка с вечеря край басейна. За целта сложете чаени или друг вид свещи върху дъски и ги оставете да плуват свободно по повърхността на водата. Натрупайте одеяла и възглавници на висока купчина до ръба на басейна. И накрая, поднесете екзотичен коктейл с цветовете на залеза, за да нагорещите страстите до краен предел. Така със сигурност ще превърнете басейна от място за забавление и водни игри в зона за пълен релакс.

3. В палатка
Възползвайте се от естествения уют на палатката и си устройте вечеря вътре. Това уникално място ще се превърне в наистина специално, ако поставите свещи, които да хвърлят нежни отблясъци по стените. Сложете и възглавнички, на които можете да се гушнете един в друг. Пригответе на вашия любим / любима горещ шоколад. Чаят с кубчета захар във формата на сърце също е добро предложение. А за върховно изживяване, си запалете лагерен огън, разбира се, извън палатката.

4. На плажа
Подарете на вашата половинка незабравима вечеря, докато гледате как слънцето “потъва” в морето. Нека всичко бъде завладяващо още от самото начало. За целта сложете свещи от двете страни на пътеката до мястото за вечеря. Ако пък сте фенове на пикниците, постарайте се те да бъдат наистина романтични. Разпръснете наоколо кърпи и розови мидени черупки – плажната версия на цветните венчелистчета. Стридите са най-добрият избор за храна – все пак се славят с качествата си на афродизиак от векове. Ако пък вашия любим / любима не е фен на морските дарове, поднесете артишок и авокадо – също известни със своите “любовни” свойства.

5. В изискан ресторант
Не се страхувайте да оставите на някой ресторант да свърши трудната работа по организирането на перфектната вечеря. Със сигурност можете да направите всяко едно място специално, като обърнете особено внимание на няколко важни детайла. Направете предварително проучване на ресторантите, които използват за украса свещи. Това е сигурен начин да създадете незабравима атмосфера. По пътя подарете на любимата си великолепен букет, който след пристигане да сложите в центъра на масата. Поръчайте най-романтично звучащите храни в комбинация с най-доброто червено вино!

6. В парка
Вечерята на открито създава невероятно усещане за неподправена романтика. Възползвайте се от естествената красота на парка. Сложете свещи върху пъновете на дърветата, в цветните лехи или други природни дадености. Ако искате да се почувствате като във ваш собствен рай, потърсете място с по-високи дървета или растения и се разположете зад тях. Ягодите, потопени в шоколад, са класически завършек на всяка романтична вечеря. Наслаждавайте им се, докато гледате звездите с любимия човек.

7. На пикник
Превърнете класическия пикник в незабравимо преживяване с помощта на няколко на пръв поглед обикновени “ъпгрейди”. Създайте романтична атмосфера, достойна за истински бохеми. Намерете различни свещи с всякакви форми и размери и ги разпръснете наоколо да блестят като бижута. Сменете доказалото своите качества одеяло за пикник с нещо по-изискано: например копринени чаршафи или килим от изкуствена кожа. Храната също може да бъде романтична. Сирене, фоа гра, френски хляб и грозде са някои от точните попадения. И, разбира се, не забравяйте виното!

8. В леглото
Заменете класическата закуска в леглото с романтична вечеря. Ако разполагате с голяма табла или висока полица, това е идеалното място да подредите свещите. Ако ли не, сложете ги симетрично около леглото. Сервирайте вечерята на поднос, покрит с цветя, копринени салфетки или друга подходяща украса. А ако не сте привърженици на храненето в леглото, насладете се на чаша вино между чаршафите, преди да се пренесете на масата за основното ястие.

Скоро – част II…